Odă pentru Victor Ponta. Aşa s-ar putea numi poezia pe care liderul CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat de procurorii DNA pentru corupţie, a compus-o premierului.

Vineri, la finalul conferinţei PSD Prahova organizată pentru a-l desemna pe Ponta candidatul partidului la preşedinţie, Cosma le-a spus colegilor săi de partid că inspiraţia i-a venit în timp ce participa, în Republica Moldova, la dezvelirea unui monument dedicat lui Adrian Păunescu.

Şeful Consiliului Judeţean Prahova le-a şi recitat colegilor săi poezia: "Victor, o galaxie română în devenire / Răsare în universul zidit pe răstigniri / Pe temelie veche de piatră şi jertfire / El reînalţă o ţară a vechilor români / Victor Ponta, preşedinte!".

Mircea Cosma este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Prahova şi preşedinte al Consiliului Judeţean aflat la al treilea mandat. El este şi membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Politicianul a renunţat la şefia PSD Prahova după ce DNA a început o anchetă penală pe numele său. El este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, după ce ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro.