Fie că este vorba despre castelele bântuite de fantome, despre vampiri sau alte fenomene bizare, în aproape orice ţară sau cultură există mituri care îi fascinează în mod special pe turişti, scrie gandul.info.

Locurile în care se presupune că au avut loc evenimente dintre cele mai ciudate sau înspăimântătoare întâmplări devin puncte de atracţie pentru cei pasionaţi de legende. Un top 10 al celor mai terifiante astfel de aşezări a fost întocmit şi de publicaţia online World of Female. În primele 10 locuri se regăseşte şi un obiectiv turistic din România. Este vorba despre Castelul Bran.

Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reşedinţa lui "Dracula" Vlad Ţepeş. Domnitor în Ţara Românească în anii 1448, 1455-1462 şi 1476, Ţepeş şi-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe duşmani.

Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran şi munţii din apropiere. De asemenea, fantomele celor care şi-au pierdut viaţa torturaţi la curtea lui Ţepeş ar rătăci şi azi în zona respectivă.

Pe locul întâi în clasamentul întocmit de World of Female se situează Catacombele din Paris, urmate de cimitirul Greyfriars Kirk Grave din Scoţia şi de Pădurea Aokigahara din Japonia, cunoscută drept "una dintre cele şapte porţi spre iad".

(Citeste mai mult pe gandul.info)