Specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, împreună cu jandarmii au controlat, sâmbătă, magazinele, carmangeriile şi măcelăriile, dar şi micii producători agricoli care îşi vând marfa în pieţe din principalele oraşe ale judeţului.

În urma celor 70 de controale efectuate, au fost aplicate 20 de avertismente, dar şi 15 amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.800 de lei, iar activitatea unei societăţi comerciale din Salonta a fost suspendată, din cauza condiţiilor improprii în care îşi desfăşura activitatea. „E vorba de un magazin alimentar care nu avea apă curentă rece şi caldă, la standul unde se vindeau produsele nu era în funcţiune lada frigorifică, iar produsele nu au fost depozitate în condiţiiile care se cereau. Proprietarul s-a ales cuo aomendă de 12 milioane şi are la dispoziţie 30 de zile pentru remedierea deficienţelor", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Mircea Gelu Budău, şeful DSVSA Bihor.

Totodată, inspectorii DSVSA au retras de la vânzare şi au dirijat spre neutralizare aproape 100 de kilograme de alimente neconforme, în valoare de peste 760 de lei. „Produsele fie aveau termenul de valabilitate expirat, fie aveau modificări organoleptice, de culoare şi miros, fie modul de prezentare a fost neconform. Am întâlnit cazuri cu pachete de carne sparte sau alimente cu învelişul rupt în mai multe locuri", a precizat dr. Mircea Gelu Budău, şeful DSVSA.