Un magazin Lidl din Oradea a fost amendat de Protecția Consumatorilor, după ce un cetățean a reclamat că a cumpărat pâine cu bucăți de carton.

Carton în sandviş  

Întâmplarea a fost sesizată BIHOREANULUI marți de un cititor, Ioan Moisi, care a povestit că a cumpărat pâinea luni, în jurul orei 17, şi a plătit la casele rapide, cu cardul.

"Prima dată a mâncat din ea fetiţa noastră, de un an şi două luni. A scuipat, văzând că nu poate mesteca. Pe moment noi nu ne-am dat seama, dar după ce am ajuns şi eu la muncă, dimineaţa, am mâncat din pâine şi aşa am văzut cartonul din ea. Am sunat-o pe soţie să se uite la pâine şi, bineînţeles, era aproape toată cu bucăţi de carton", a spus orădeanul.

BIHOREANUL l-a contactat în prima parte a zilei pe şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Giani Bura, care a precizat că nu s-a înregistrat vreo sesizare pe această temă.

Totuşi, în urma sesizării ziarului, el a trimis o echipă de comisari care să facă verificări la faţa locului.

Retrase şi din România 

După control, magazinul Lidl din cartierul Nufărul a fost amendat în total cu 15.000 lei, atât pentru punerea în vânzare a unor produse care pot pune în pericol viaţa consumatorilor, dar şi pentru mizeria de la un raion.

De asemenea, pâinile din lotul cu probleme au fost retrase de la toate unităţile retailerului.

"În urma colaborării între CJPC Bihor şi media locală a fost adusă în atenţia noastră situaţia unui consumator din Oradea care a găsit corpuri străine (carton) în pâinea multicereale Tastino ambalată la 700 gr. lot 09.02.2024 5 achiziţionată de la Lidl - punct de lucru Nufărul. În urma verificării celor semnalate, s-a retras de la comercializare cantitatea de 183 bucăţi de pâine din sortimentul reclamat, în valoare de 1.279 lei, din toate punctele de lucru din judeţul Bihor, operatorul economic fiind de acord să retragă lotul menţionat din toate magazinele Lidl din ţară", a transmis Giani Bura.

Întrebat de BIHOREANUL dacă a găsit şi alte produse cu probleme, şeful CJPC Bihor Giani Bura a precizat că la celelalte pâini din lot, expuse spre vânzare în magazinele din Bihor, nu au fost găsite bucăţi din carton sau alte nereguli de producție, însă s-a luat decizia retragerii acestora pentru siguranţa consumatorilor.

De asemenea, CJPC Bihor a contactat şi comisariatul din Bacău, pentru a face verificări la producătorul alimentului, Fabrica de Pâine Şerban SRL din Filipeşti, judeţul Bacău.

"Reamintim consumatorilor bihoreni ca se pot adresa CJPC Bihor la numărul de telefon 0377755359, adresa de e-mail secretariat.bihor@anpc.ro sau pot face reclamaţii pe site-ul www.anpc.ro", se mai arată în informarea transmisă de CJPC Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!