Un om de afaceri malaezian a scos din buzunar 3,2 miliarde de euro pentru a-şi cumpăra un iaht din aur masiv. O sumă de zece ori mai mare decât cea pe care a cheltuit magnatul rus Roman Abramovici pe mega-iahtul său, "Eclipse", fost deţinător al titlului de "cel mai scump iaht al lumii".

Magnatul asiatic a dorit să-şi păstreze anonimatul, dar jurnaliştii americani de la Business Insider cred că este vorba de Robert Kuok, "cel mai bogat om din Malayesia". Ei au ajuns la această concluzie după ce au discutat cu un reprezentant al companiei "Stuart Hughes", cea care a fabricat nava. Averea lui Kuok se ridică la aproximativ 9 miliarde de euro.

"Nu există prea mulţi oameni în lume care şi-ar putea permite o asemenea extravaganţă, darămite aşa mulţi malaezieni", scrie site-ul american. În topul Forbes, sunt menţionaţi doar trei malaezieni care au o avere de aproximativ 3,5 miliarde de euro, ceea ce-i face pe jurnalişti să creadă că într-adevăr Kuok este cumpărătorul.

Kuok este recunoscut drept un om de afaceri retras şi calculat şi tocmai de aceea gândul că ar cheltui mai bine de o treime din averea sa pe un vas de aur este "oarecum şocant", potrivit Business Insider.

Botezat "History Supreme", iahtul a fost placat cu 100 de tone de aur, iar bijutierului britanic Stuart Hughes a lucrat mai bine de trei ani la finisajele de lux ale ambarcaţiunii.

În dormitor a fost instalat un ornament creat din piatră de meteorit şi un acvariu făcut din 68 de kilograme de aur de 24 de carate. O statuie din oase de Tiranozaur completează decorul extravagant, alături de o sticlă de băutură cu un diamant de 18,5 centimetri.