În Bihor se plătesc printre cele mai mici salarii din ţară, arată statisticile ultimilor ani. Diferenţa mare între veniturile de aici şi cele din Bucureşti a fost pusă pe tapet şi de country managerul unei firme de recrutare forţă de muncă din România, Adecco, Florin Godean. Potrivit Ziarului Financiar, la conferinţa naţională „Salariul, ultimul tabu?”, Godean a pus punctul pe i în privinţa acestor discrepanţe.

„Salariul mediu în rândul angajaţilor pe care Adecco îi plasează în companiile de pe plan local este de 2.300 de lei brut pe lună. Dar există încă variaţii foarte mari între Bucureşti şi restul oraşelor. Salariile a 100 de oameni din Oradea echivalează cu cele a 20 de angajaţi din Capitală. Astfel că, până să ajungem la un salariu minim de 1.000 de euro net pe lună este cale lungă. Lucrurile ţin de politic, de infrastructură, de voinţă şi de creştere a productivităţii angajaţilor”, a spus Godean.

Potrivit lui, abia când România va ajunge să vândă produse cu valoare adăugată mare, angajaţii români vor putea să „aspire” la salarii în creştere. Însă, a mai spus el, multe din oraşele din provincie nu se ridică la nivelul Bucureştiului, Clujului ori Iaşiului pentru că nu există voinţă politică.

„Cât timp autorităţile locale nu vor să atragă investitori şi cât timp nu există infrastructură, este foarte dificil să vorbim despre locuri de muncă în plus sau de salarii mai mari”, explică Godean.