Un medic român originar din Oradea este dat în urmărire în Ungaria, fiind suspectat de crimă pasională, dupa ce ar fi împuşcat o femeie şi pe soţul acesteia, în locuinţa lor din oraşul Nyiregyhaza. 

Potrivit presei din Ungaria, citată de Libertatea, anchetatorii maghiari susţin că medicul Dan Stamatiu, în vârstă de 54 de ani, originar din Oradea, ar fi intrat în casa din Satoraljauhely unde locuieşte femeia, agent de vânzări la o firmă de farmaceutice, împreună cu soţul ei, antreprenor în construcţii, împuşcându-i în timp ce aceştia dormeau.

De faţă cu copiii

În locuinţă s-ar mai fi aflat doi copii, gemeni, unul dintre ei alertând autorităţile. Potrivit presei ungare, crima ar fi avut loc chiar în faţa copiilor, în vârstă de 7 ani, fără ca aceştia să fi fost răniţi.

Medicul originar din Oradea lucra ca pneumolog şef la Spitalul Erzsebet din Sátoraljaújhely. Conform ziarelor din Ungaria, nu se ştie cu exactitate motivul crimei, dar se pare că femeia lucra la acelaşi spital, medicul fiind îndrăgostit de ea, dar pentru că aceasta i-ar fi refuzat avansurile ar fi decis s-o ucidă.

Poliţia maghiară, citată de presă, susţine că cel care a comis crima este un cetăţean român de 54 de ani, pe nume Stamatiu Dan, născut la Oradea şi stabilit în Ungaria. Acesta ar fi dispărut cu o maşină Dacia de culoare gri, cu numărul de înmatriculare MLB-257.

În Oradea, medicii de la spitalele Judeţean şi Municipal (ce încorporează şi fostul Spital de Pneumoftiziologie) consultaţi de BIHOREANUL nu îşi amintesc de doctorul Dan Stamatiu.

Potrivit datelor de pe contul său de Facebook, Stamatiu a absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca.

Martor: "I-a pus pistolul la cap şi a strigat: O să mori!"

Într-o declaraţie dată Televiziunii Nyiregyhaza, unul dintre vecinii familiei ucise de medicul Stamatiu a povestit că l-a văzut pe criminal intrând în curtea victimelor cu o bicicletă, iar imediat după aceea a auzit două focuri de armă.

Bărbatul spune că la început nu a înţeles ce se întâmplă, dar s-a întors spre casa vecinilor şi a auzit ţipetele unor copii, iar o fetiţă a fugit spre el, cu picioarele pline de sânge.

"Nu am avut telefonul la mine şi am fugit acasă după el, apoi am intrat în casa celor doi soţi. Femeia era căzută pe jos, iar soţul ei, în pat, într-o baltă de sânge. Era încă în viaţă şi mi-a cerut un pahar cu apă", a explicat omul.

Martorul a mai povestit că bărbatul i-a spus numele atacatorului şi modul în care a procedat: "Mi-a spus că acesta i-a pus pus pistolul la cap şi a strigat: O să mori!", imediat după aceea sosind Ambulanţa şi Poliţia, care a început cercetările la faţa locului.

Bărbatul de 49 ani a fost internat în spitalul Jósa András şi operat în aceeaşi zi. În timp ce o parte a presei maghiare susţine că bărbatul nu ar fi supravieţuit operaţiei, potrivit nyiregyhaza.hu victima ar fi în viaţă, dar în stare foarte gravă, conectat la aparate.

Vedeţi mai jos interviul cu martorul ocular:

UPDATE: Medicul orădean acuzat de crimă în Ungaria a fost prins la Cluj