Un medic şi o asistentă sunt acuzaţi că ar fi făcut sex în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu chiar lângă pacienţii cu Covid-19 aflaţi în stare gravă. Aceştia sunt cercetaţi acum de Comisia de disciplină a unităţii spitaliceşti.

Povestea a apărut în spaţiul public vineri, în urma unei sesizări anonime transmisă conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii.

Potrivit site-ului de ştiri Adevarul.ro, sesizarea ar fi fost făcută de către un fost iubit al asistentei medicale, care dezvăluie că femeia a avut mai multe aventuri, inclusiv cu un medic aflat pe un post de conducere din spital.

În reclamaţie se spune că asistenta a fost diagnosticată cu virusul Covid-19, însă cu toate acestea continua să se întâlnească cu medicul, care era rezident în cadrul unităţii spitaliceşti. "În perioada 19 - 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu colega noastră, asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este că în perioada respectivă, colega a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din 23.10.2020. Şi acum vine partea cea mai gravă: în data de 26.10.2020, deşi doctorul a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru, a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşind să se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multe cazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri", scrie reclamantul, potrivit sursei citate.

În denunț se mai arată că cei doi s-ar fi închis ore în şir într-un cabinet medical unde ar fi întreţinut relaţii intime, fără a mai avea grijă de pacienţii care se află în stare gravă.

"A transformat secţia ATI şi COVID într-un adevărat bordel, în sensul că, în loc să stea lângă săracii pacienţi, aceştia se închid ore şi nopţi întregi în cabinet, unde întreţin raporturi sexuale şi chefuiesc", se mai arată în sesizare.

În acest context, conducerea spitalului a transmis, printr-un comunicat, că cei doi vor fi cercetaţi de Consiliul Etic al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

"Pentru că ne dorim ca din corpul medical să facă parte oameni verticali şi dedicaţi meseriei, s-a dispus şi constituirea unei comisii de cercetare disciplinară ce trebuie să vină cu rezultat clar asupra situaţiei până pe data de 27.11.2020", se arată în comunicat.