Ofiţerii SPP l-au prins, vineri dimineaţa, pe un angajat al Senatului României încercând să intre în Parlament cu un pliculeţ de cannabis asupra lui. Este vorba despre Mircea Gheorgheosu, angajat al grupului AUR din Senat ca purtător de cuvânt.

Potrivit G4Media.ro, pliculeţul de cannabis a fost găsit în timpul percheziţiei corporale efectuate de SPP la intrarea în Parlament. Mircea Gheorgheosu a declarat că substanţa din pliculeţ este marijuana şi o foloseşte pentru consumul propriu.

Poliţia Capitalei a transmis că Secţia 17 a fost sesizată de SPP, iar substanţa găsită asupra angajatului din Parlament a fost trimisă spre examinare:

"Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală", a transmis Poliţia Capitalei, potrivit G4Media.ro.

George Simion, unul dintre co-fondatorii AUR, a transmis că Mircea Gheorgheosu nu va fi "propunerea de premier" a partidului la viitoarele alegeri. "Aşteptăm desfăşurarea anchetei şi apoi ne vom pronunţa. Cu siguranţă, domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru", a afirmat George Simion, pentru News.ro.

Simion se numără printre cei care militează pentru legalizarea "cânepei româneşti". El a declarat, în mai multe rânduri, că susţine consumul de cannabis în scop medicinal şi, într-un video rostogolit pe reţelele de socializare înainte de alegerile parlamentare din 2020, Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, dar în România nu.