"Captură" importantă la frontiera Borş. Poliţiştii au identificat şi indisponibilizat un autoturism Mercedes A-Class în valoare de 15.000 de euro care fusese furat din Danemarca şi era căutat de autorităţi. Maşina era condusă de un cetăţean danez care a spus că a cumpărat-o de pe un site.

Bărbatul, C.H., în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat la frontiera Borş vrând să intre în România joi la ora 14. El călătorea cu un ansamblu auto cu platformă, pe care transporta autoturismul Mercedes.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Danemarca, au transmis, vineri, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Şoferul a declarat că a achiziţionat maşina de pe un site, plătind suma de 9.600 euro. Apoi, el a apelat la un prieten ca să-i transporte maşina, pe platformă, din Danemarca în Ungaria. "Acesta a mai adăugat că din Ungaria până în România a preluat el platforma şi nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina este căutată de către autorităţile din Danemarca", se mai arată în informare.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituţiei. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.