Un autoturism Mercedes CLS 350 CDI căutat de autorităţile elveţiene şi italiene de la sfârşitul anului trecut a fost descoperit miercuri dimineaţa, în jurul orei 5.10, la punctul de trecere a Frontierei Borş.

Maşina era condusă de Florin S, în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în Suceava. Maşina a fost fabricată în 2012, are o valoare de 40.000 de euro şi este înmatriculată în Elveţia.

"Având suspiciuni asupra certificatului de înmatriculare al autoturismului, acesta prezentând urme de ştergere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date stabilindu-se că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile italiene şi elveţiene la sfârşitul anului trecut", a precizat, într-un comunicat, comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit informării, şoferul autoturismului a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten din Italia căruia i-a plătit suma de 2.000 de euro pentru a se deplasa în judeţul Suceava. Bărbatul a mai susţinut că nu ştia că maşina are probleme.

Mercedesul a fost indisponibilizat la sediul SPF Borş, iar şoferului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.