Poliţiştii de frontieră din Borş au "capturat" joi după amiază un autoturism Mercedes în valoare de circa 65.000 de euro care fusese declarat furat în Lituania. Maşina era urcată pe platforma unui automarfar condus de un şofer din Ungaria care a spus că trebuia să o ducă în Germania.

"În data de 20.04.2017, ora 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul maghiar, Peter B. în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în Ungaria, conducând automarfarul marca Scania şi platforma pe care transporta un autoturism marca Mercedes Benz, an de fabricaţie 2014 înmatriculat în Germania", a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

În urma verificărilor în baza de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figura ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Lituania pe 12 decembrie 2016.

"Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă de alerta implementată de autorităţi  şi că, în calitate de şofer, trebuia să transporte autoturismul în Germania", a mai precizat Laura Bondar.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş până la finalizarea cercetărilor.