Schimbare la vârf în PP-DD. Pentru că preşedintele organizaţiei municipale Oradea, Dorel Marcu, n-a prea dat pe la şedinţele partidului şi nici nu a adus adeziuni noi, biroul de conducere a decis să îl înlocuiască cu fostul gazetar Călin Miron. Acesta a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la alegerile viitoare împotriva lui Ilie Bolojan dar nici nu crede că primarul este de neînvins.

„Ţinând cont de activitatea mea de presă de până acum, pot să spun că sunt un Dan Diaconescu local, păstrând bineînţeles proporţiile", s-a prezentat Călin Miron, făcând trimitere la o publicaţie cu tiraj de buzunar şi cu pretenţii de revistă de paparazzi pe care a editat-o câteva luni, anul trecut.

Spre deosebire de Irina Mărieş, Miron nu s-a dat în lături de la a-l ataca pe actualul primar Ilie Bolojan, chit că PP-DD nu are încă un competitor la Primărie.

„Nu voi candida la următoarele alegeri pentru că nu am făcut prea multe pentru Oradea, dar nici nu cred în sondajele PNL şi PSD care îl dau pe Ilie Bolojan drept câştigător. Vom încerca să găsim un contracandidat pe măsură, care să îl bată. Mai ales că pentru mine nu există USL. Există doar două clanuri mafiote care s-au unit pentru că vor să doboare un alt clan mafiot", a spus Miron.

Fostul jurnalist a mai afirmat că va munci pentru a face din organizaţia locală a PP-DD cea mai puternică filială din România şi a anunţat că la sediul din Oradea al partidului vin zilnic să se înscrie câte cinci oameni.

Călin Miron şi-a început cariera jurnalistică în 2005, la publicaţia Informaţia de Vest, finanţată de clanul Tărău, unde a lucrat ca ziarist sportiv. Şi-a continuat activitatea la Gazeta de Oradea, unde a fost redactor şef în ultima ei perioadă de existenţă, înainte de a fi închisă după sonorul scandal privind şantajele pe care acest trust le practica.

Ulterior, în 2010, Miron a scos propria publicaţie, Detectiv de Bihor, care a rezistat pe piaţa doar patru luni. Actualul lider al PP-DD Oradea deţine o firmă de detectivi paticulari şi e cunoscut ca făcând parte din anturajul liderului interlop Mihai Gabor, zis Grecu.