Un microbuz al Jandarmeriei Bihor, condus de un şofer al aceleiaşi instituţii şi în care se aflau un jandarm bihorean şi alţi cinci din Mureş, Cluj şi Bistriţa, a fost implicat într-un grav accident rutier, marţi seară, în jurul orei 22, la ieşirea din localitatea Constanţa spre Valu lui Traian. Oamenii legii se îndreptau spre Constanţa, pentru a participa la o convocare de specialitate.

Vehiculul MAI a fost izbit din plin de un autoturism BMW, după ce, scrie presa din Constanţa, şoferul microbuzului ar fi vrut să întoarcă peste o dublă linie continuă.

În urma impactului, patru jandarmi au fost duşi la Spitalul Judeţean Constanţa, cu multiple leziuni. Printre ei se numără şi cei doi bihoreni.

"Viaţa lor nu le este pusă în pericol", a precizat maiorul Ioan Bogdan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor. De asemenea, la spital au ajuns şi trei persoane din autoturism.

"Din primele cercetări a reieşit că şoferul microbuzului MAI nu a consumat băuturi alcoolice. Cercetările sunt continuate de Poliţia Rutieră Constanţa. De asemenea, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a numit o comisie în vederea cercetării împrejurărilor care au dus la producerea nedoritului eveniment", a mai spus Bogdan.