O aeronavă MIG 21 Lancer a Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit, luni, în judeţul Constanţa. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat şi a supravieţuit, fiind totuşi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Accidentul s-a petrecut la circa opt kilometri de Aeroportul Kogălniceanu în timpul unei misiuni de antrenament. 

Potrivit Mediafax, pilotul a fost găsit inconştient de unităţile de salvare şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa. Cadrele medicale care au intervenit la locul accidentului spun că acesta a suferit un traumatism de coloană lombară.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, luni, o informare în care arată că locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat luni, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce a raportat o defecţiune majoră la motor. Aeronava executa o misiune de antrenament.

Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. "Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului "Thracian Eagle 2017", care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare", se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

După misiune, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, în timp ce încerca să aterizeze, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor. Conform procedurilor, el s-a catapultat, iar aeronava s-a prăbuşit în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.