Anual, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, eveniment ce a fost marcat şi la Oradea. Organizaţia Earth Day, care are filiale în peste 170 de ţări şi rezultate importante în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu şi efectele poluării, a lansat o provocare cu această ocazie, la care şi orădenii au răspuns: o campanie mondială care să cuprindă un miliard de acţiuni verzi.

Campania ţine până în 2012, când va avea loc summit-ul Pământului de la Rio şi prevede că oamenii trebuie să anunţe organizaţia cu privire la acţiunile verzi organizate.

Săptămâna aceasta, Agenţia pentru Protecţia Mediului va nota trei astfel de activităţi: o igienizare pe malul Peţei, ce va fi făcută miercuri de elevii de la Colegiul Tehnic Andrei Şaguna şi de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, o oră de ecologie ce se va ţine joi la Liceul Teologic Baptist Emanuel şi o expoziţie de lucrări confecţionate de preşcolarii de la Grădiniţa 43 din materiale reciclabile, ce va fi prezentată la sediul APM săptămâna viitoare.