Milionarul român Costel Comana (53 de ani), patronul firmei Regiotrans, s-a sinucis întoaleta unui avion care zbura din Bogota, Columbia, spre San Jose, Costa Rica.

Conform ziarului Costa Rica Hoy, citat de gandul.info, o femeie care călătorea alături de Comana, o femeie de 35 de ani, este cea care l-a descoperit pe milionar mort în toaleta avionului. Acesta ar fi fost nervos în timpul zborului şi s-ar fi dus de mai multe ori la toaletă, ar fi declarat femeia poliţiei locale.

"Potrivit primelor informaţii obţinute, cetăţeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetăţeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa între aeroportul Bogota, Columbia, şi aeroportul internaţional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoţit de o femeie de cetăţenie română", a informat Ministerul Afacerilor Externe, pentru Mediafax.

Consulul onorific al României în Costa Rica s-a deplasat în regim de urgenţă la aeroport pentru discuţii cu oficiali ai Procuraturii şi pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenei române care însoţea persoana decedată. Cetăţenei române i-au fost luate declaraţii de către autorităţile locale competente, în prezenţa consulului onorific, care i-a facilitat traducerea din română în spaniolă. Au fost întreprinse, în regim de urgenţă, demersuri de informare a familiei cetăţeanului român şi de obţinere a deciziei acesteia privind repatrierea trupului neînsufleţit, mai menţionează MAE.

Costel Comana deţinea, împreună cu Iorgu Ganea, compania braşoveană Regiotrans. Comana era unul dintre cei mai bogaţi români, conform Top 300 Capital, care l-a plasat pe locul 178, cu o avere estimată la 30-32 de milioane de euro.

Iorgu Ganea, precum şi compania Regiotrans, sunt urmăriţi penal de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt implicaţi şi oficiali ai CFR. Firma lui Ganea şi Comana ar fi fost favorizată, contra şpagă, pentru operarea unor trasee cedate de CFR din cauza nerentabilităţii, astfel încât firma Regiotrans obţinea ilegal subvenţii.