Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor a anunţat marţi că un cetăţean moldovean, un sârb şi un algerian, au fost prinşi luni în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.

Moldoveanul, în vârstă de 24 de ani, a vrut să ajungă dincolo prin Borş, într-un microbus, prezentând un paşaport fals. Constatând că persoana din fotografie nu era aceeaşi în realitate, poliţiştii de frontieră l-au dus pe tânăr la audieri.

"Bărbatul a declarat că a obţinut paşaportul românesc cu care s-a prezentat la controlul de frontieră de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în cursul lunii decembrie 2010, la Bucureşti, contra sumei de 2.500 euro, pe care urma să o achite după ce ajungea la destinaţie, în Italia", se arată în comunicat.

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunile de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Potrivit IJPF, sârbul, în vârstă de 35 de ani, şi algerianul, de 39 de ani, au fost descoperiţi cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în Sectorul Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, în apropierea unui canton de pe malul Crişului Repede. Cei doi au călătorit cu trenul până la Oradea, de unde au luat un taxi spre Borş, mergând aproximativ 2-3 ore pe jos.

"Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, a fost anunţat Serviciul de Ambulanţă Bihor, care a trimis un echipaj, membrii acestuia acordând asistenţă medicală de specialitate, fără a fi constatate afectiuni semnificative", se mai precizează în informare.

La audieri, sârbul şi algerianul au declarat că voiau să ajungă în Germania. Ei s-au ales cu dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.