Toată lumea ştie că Moş Crăciun locuieşte în Laponia. Dar puţini au aflat până acum că una din reşedinţele favorite ale lui Moş Nicolae ar fi o peşteră din munţii Pădurea Craiului. Vreţi să aflaţi care? Pentru asta, între 30 noiembrie şi 6 decembrie, toţi copiii, de la 5 la 14 ani, care vin însoţiţi de adulţi se vor bucura de acces gratuit la Peştera cu Cristale din mina Farcu şi la Peştera Meziad, au anunţat reprezentanţii Centrului de Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor.

Măsura a fost gândită să vină în sprijinul familiilor care vor să petreacă minivacanța în natură.

"Cu puţin noroc s-ar putea să şi ningă. Deci este momentul cel mai potrivit pentru a descoperi frumuseţea Pădurii Craiului şi poveştile peşterilor ei", a spus Paul Iacobaş, președintele CAPDD Bihor.

Reprezentanţii organizației arată că de gratuitate beneficiază toţi copiii care vin la peşteri însoţiţi de părinţi sau de alte persoane adulte.

În cazul grupurilor organizate care au în componenţa lor şi copii, aceştia beneficiază de gratuitate, iar adulţii pot profita de reducerea oferită grupurilor. Adică preţul biletului pentru adulţi va fi redus de la 15 la 10 lei, pentru grupurile mai mari de 10 persoane.

Această ofertă nu se aplică grupurilor organizate formate preponderent din copii. Însă ei pot beneficia de reducerea dedicată grupurilor. Adică, în acest caz, copiii vor plăti, fiecare, 7 lei pentru biletul de intrare la fiecare peşteră, în loc de 10. În acest caz, doi adulţi, însoţitori ai grupului de copii, beneficiază de acces gratuit.

"Nu uitaţi să-i întrebaţi pe ghizi pe unde se ascunde Moşu’! Cine ştie…", îndeamnă, cu tâlc, reprezentanții CAPDD.