Pompierii din Beiuş au fost chemaţi să intervină, miercuri, pe strada George Călinescu din localitate, pentru a scoate un bărbat din pământ.

Victima, un bărbat în vârstă de 26 de ani, lucra într-un şanţ de pe marginea străzii la introducerea reţelei de canalizare şi de apă din Beiuş. Se pare însă că pereţii şanţului nu erau consolidaţi şi s-au surpat, iar tânărul a rămas captiv sub pământ.

La sosirea pompierilor şi a paramedicilor, bărbatul era pe jumătate acoperit cu pământ şi inconştient, iar după ce a primit primul ajutor a fost transportat la Spitalul Judeţean din Oradea. "În prezent este investigat, însă cert e că suferă de un traumatism toracic sever, cu fracturi costale multiple", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Adriana Bălan.

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Ioan Rădulescu, a confirmat că instituţia anchetează întâmplarea ca accident de muncă. "Când inspectorii au ajuns acolo, la faţa locului nu mai era niciun muncitor. Investigăm situaţia, dar detalii despre ce s-a întâmplat de fapt vom putea oferi abia mâine (n.r. joi)", a declarat Rădulescu.

Lucrările de realizare a reţelei de apă şi de canalizare în Beiuş au fost atribute prin licitaţie de Compania de Apă Oradea firmei Selina.