Intervenţie contra cronometru, miercuri, în Tinca. Un angajat al firmei Simbac, care lucrează la reţeaua de canalizare din localitate, a fost surprins sub un mal de pământ.

Alerta s-a dat în jurul orei 15.35, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, sesizându-se faptul că un bărbatul a fost îngropat de pământul prăbuşit într-un şanţ adânc de aproximativ 5 metri.

Potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, în şanţ lucrau doi muncitori, iar malurile erau asigurate. Unul dintre cei doi, însă, un bărbat de 39 de ani, a ieşit din perimetrul asigurat şi acolo pământul s-a prăbuşit peste el.

"La faţa locului intervin un echipaj de pompieri militari şi unul de paramedici din cadrul Gărzii Tinca, un echipaj de pompieri al Detaşamentului Salonta şi echipajul de terapie intensivă mobilă din cadrul SMURD Oradea", a declarat, pentru BIHOREANUL, locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cum bărbatul este complet acoperit de pământ, nu se ştie poziţia lui exactă. Astfel, pentru a nu-i provoca şi alte leziuni, pompierii nu au de ales decât să sape cu mâinile goale, pentru a-l dezgropa. Medicii sunt pregătiţi să intervină de îndată ce omul va fi scos la suprafaţă, dar şansele să fie găsit în viaţă sunt mici.

UPDATE: După lăsarea întunericului, salvatorii au montat reflectoare la locul accidentului. Trupul muncitorului a fost găsit fără viaţă după mai bine de 5 ore de la producerea evenimentului, la ora 20.50.