OTL a anunţat un nou caz de vandalism petrecut luni seară, în zona Gării. Supărat că şoferul unui autobuz Solaris care circula pe linia 11 nu l-a aşteptat până ce şi-a terminat o conversaţie telefonică şi a pornit din staţie, un tânăr s-a răzbunat mai apoi pe autovehicul.

Potrivit unui comunicat al societăţii de transport în comun, incidentul s-a petrecut în jurul orei 22, în staţia de lângă Gară, pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Totul a pornit de la faptul că, înainte cu o staţie, băiatul, care era împreună cu prietenii lui, urcaţi deja în autobuz, vorbea la telefon pe refugiul pietonal. Deşi avertizat, atât de prietenii lui cât şi de şofer, care a pornit motorul avertizând astfel că pleacă, tânărul i-a ignorat şi şi-a continuat conversaţia, urcând apoi din mers.

"Soferul a închis progresiv uşile autobuzului (întâi uşa din faţă, apoi cea din mijloc), lăsând la urmă uşa trei (cea din spate, în dreptul căreia staţiona tânărul) pentru ca, după ce s-a asigurat, să plece din staţie. Abia atunci tânărul şi-a manifestat doriţa de a urca în autobuz. Sigur, odată încadrat în banda de mers, şoferul n-a mai oprit autobuzul", se arată în comunicatul societăţii de transport în comun.

Enervat de cele petrecute, tânărul s-a răzbunat pe autobuz şi a lovit cu piciorul una din cele două uşi din spate. Din impact, geamul s-a spart, iar şoferul a chemat poliţiştii, moment în care individul a devenit şi mai recalcitrant.

"Iniţial n-a vrut să-şi recunoască fapta, mai mult chiar, a procedat la injurii şi ameninţări extreme la adresa conducătorului auto. Şi-a exprimat chiar regretul că nu s-a deplasat până la capătul liniei pentru ca acolo să-l poată agresa, nestingherit de martori", mai arată comunicatul OTL.

Trist este că dintre toţi călătorii aflaţi în autobuz, doar unul singur a acceptat să confirme echipajului de poliţie chemat la faţa locului de şofer faptul că tânărul a spart geamul lovindu-l cu piciorul. Poliţiştii cercetează, în prezent, cum s-a petrecut întregul incident.