ERA Park îi invită pe copii, la sfârşitul săptămânii, la o expoziţie inedită de porumbei, iepuri şi păsări. "În total, vor fi în jur de 550 de exponate, din care 442 de porumbei, 70 de iepuri şi în rest, păsări exotice, precum gâşte de Touluse, raţe, fazani, găini de ornament sau prepeliţe", spune Liviu Popa, preşedintele Asociaţiei Nord-Vest Crişana, care organizează evenimentul împreună cu Asociaţia Tineretul Bihor.

Cupa Crişana 2014, o expoziţie-concurs cu vânzare, se va desfăşura începând de vineri şi până duminică, iar atracţia principală va Festivalul Rasa de Porumbei Uriaşi de Salonta, specie foarte rară. "Va fi cea mai mare expoziţie de acest gen de la noi, cu nu mai puţin de 101 porumbei, în condiţiile în care la expoziţiile de până acum erau doar 10", precizează Popa.

Exponatele vor fi cu totul deosebite. Dacă un porumbel voiajor are o lungime de 35 centimetri şi o greutate de 350 grame, uriaşul de Salonta cântăreşte cel puţin dublu. "Este cea mai mare rasă de porumbel din România, cântăreşte între 700-900 grame, e dublu moţat şi are o lungime între 44 şi 48 centimetri", arată organizatorul.

O comisie de arbitri va acorda fiecărui exemplar un punctaj, iar în funcţie de acesta va fi întocmit un clasament. De altfel, vor fi prezente "vedete" obişnuite cu asemenea concursuri, dintre care cel mai recent săptămâna trecută, de la Suceava, unde au participat 5.500 de exponate, şi unde Oradea a avut 4 câştigători. "Aceste exemplare vor fi şi la ERA, două de porumbei - un uriaş de Salonta (dl. Liviu Mihele) şi un Castaniu de Craiova (Liviu Popa), şi două de iepuri - un iepure neozeelandez (Dogaru Florin) şi un uriaş alb german (Boby Maliţa)", precizează Liviu Popa.

Pe lângă faptul că vor putea fi admirate, unele exponate vor putea fi cumpărate, acest fapt urmând să fie specificat în dreptul fiecărui stand.

Vineri, 12 decembrie, expoziţia va fi deschisă între orele 13 şi 22, sâmbătă, între 10 şi 22, iar duminică, între orele 10 şi 17.

Pentru copiii sub 14 ani, intrarea este gratuită. În rest, preţul unui bilet este de 5 lei. După cum se anunţă, spectatorii vor avea ce să vadă. Vă aşteptăm cu drag!

Citiţi detalii despre evenimente şi accesând site-ul http://era-oradea.ro/ro!