Un nou cartier rezidenţial este pe cale să răsară în Oradea. Prima Development Group, cel mai important dezvoltator imobiliar din Oradea, a demarat lucrările la proiectul rezidenţial Arena Residence, cu peste 1.200 de apartamente. Conceput a fi cel mai mare şi mai modern ansamblu rezidenţial construit vreodată în oraşul de pe Criş, cartierul va fi edificat în zona noului hub sportiv.

Noutatea a fost anunţată miercuri, printr-un comunicat, de reprezentanţii companiei, care arată că lucrările au şi început în luna ianuarie a acestui an şi urmează a fi finalizate în 2024. Investiţia totală se ridică la 65 milioane de euro!

"Poziţionat într-o zonă-cheie a oraşului, aflată într-un puternic trend de dezvoltare, ansamblul rezidenţial va dispune de 1.226 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, cu suprafeţe cuprinse între 40 şi 100 mp, dar şi de apartamente de tip Penthouse, proiectate după un concept arhitectural ultra-futurist gândit să integreze simbiotic geometria cubică a structurilor rezidenţiale cu formele fluide inspirate de natură. Astfel, prin spaţiile vitrate generoase, toate spaţiile de locuit vor beneficia de multă lumină naturală şi de o experienţă vizuală unică asupra cadrului natural în care va fi amplasat complexul", se arată în comunicat.

"Am gândit proiectul Arena ca fiind unul unic, care să satisfacă nu numai exigenţele celor care vor să locuiască într-un spaţiu cu o arhitectură modernă, cu finisaje de ultimă generaţie, în locuinţe sigure şi fiabile, dar mai ales pe ale celor care vor să experimenteze în fiecare zi sentimentul de acasă, de loc căruia îi aparţin şi căruia îi adaugă noi şi noi valenţe", a adăugat Andrei Moanţă, Chief Executive Officer - Prima Development Group.

Complexul Arena Residence va fi ridicat pe strada Octavian Goga, pe malul Peţei, în locul fostei Cominca, nu departe de noul complex sportiv din Oradea, aflat în construcție.

"Locuitorii ansamblului rezidenţial Arena vor fi la câţiva paşi distanţă de noul Hub Sportiv de 5 stele din Oradea, care va îngloba: un stadion de fotbal cu o capacitate de 13.000 de locuri, care va costa 45 milioane de euro, și o sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, care va găzdui competiţii importante de handbal, baschet, tenis de masă sau volei", mai arată comunicatul.

Informarea mai aminteşte că pe terenul ce aparţine de Sala Polivalentă (foto jos) va exista şi un hotel, prevăzut cu centre SPA, de relaxare, dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi terapii moderne corporale şi faciale, servicii de masaj, saună, înfrumuseţare, dar şi cu parcare subterană.

Reprezentanţii Prima mai adaugă şi că din cele 5 hectare de teren alocate pentru construcţia complexului Arena Residence, numai 1.4 hectare vor fi rezervate construcţiei de ansambluri rezidenţiale, urmând ca 3.6 hectare să fie rezervate pentru amenajarea de: spaţii verzi, zone de agrement, alei pietonale şi locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, dar şi un coridor verde destinat în special activităţilor de promenadă, de-a lungul pârâului Peța, aflat în imediata vecinătate.

Pentru iubitorii de sport, complexul va dispune şi de o sală de fitness cu o suprafaţă de 1.000 mp, destinată locatarilor.

Complexul Arena Residence va dispune şi de staţii de încărcare electrică pentru autovehicule, iar apartamentele vor fi echipate cu sisteme tehnologice de control şi monitorizare a utilităţilor de tip Smart Home, controlabile în mod centralizat, dintr-o sigură aplicaţie dedicată.

În plus, Primăria Oradea derulează în prezent un proiect de extindere a liniilor de tramvai care vor trece exact pe lângă complex, programat pentru finalizare în decursul acestui an.