Autoritatea Naţională de Meteorologie a emis vineri un nou cod portocaliu de caniculă în judeţul Bihor, valabil în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit ANM, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

„În judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galaţi, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, arată ANM.

Tot vineri, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi Naţionale (CNADNR) a anunţat şi că, având în vedere codul portocaliu, pe drumurile naţionale din judeţ „este posibilă interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone”. Totuşi, CNADNR nu a emis, deocamdată o asemenea restricţie, care a fost a mai fost aplicată, în cursul zilei de joi.