Gripa a făcut o nouă victimă în judeţul Bihor, după cum a anunţat Centrul Naţional pentru Controlul şi Supravegherea Bolilor Transmisibile.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost "confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)". De asemenea, acesta avea şi alte "condiţii medicale preexistente", adică şi alte boli asociate, şi nu era vaccinat antigripal.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest caz. Cert este că, potrivit anunțului, bărbatul a decedat în cursul zilei de vineri.

Numărul victimelor gripei a ajuns, astfel, în Bihor la 13 în acest sezon. În ţară, numărul persoanelor care au decedat de gripă a ajuns la 122.

Pe de altă parte, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a mai anunţat că, în ultima săptămână, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 78.138, cu 19.6 % mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (97.277).

S-au înregistrat la nivel naţional 507 cazuri de suspiciuni de gripă, faţă de 87 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 760 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.