Reprezentativa de tineret a României a ratat, marţi, calificarea la turneul final al Campionatului European din Danemarca, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susţinută, la Botoşani, în compania Angliei, în returul play-off-ului. În tur, reprezentativa Angliei s-a impus cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, echipa de tineret a Angliei s-a calificat la turneul final din 2011 ce va avea loc în Danemarca.

Deşi a dominat autoritar confruntarea cu naţionala de tineret a Angliei, echipa României nu a găsit drumul spre golul care i-ar fi adus şi calificarea la turneul final. Eşecul naţionalei de tineret vine la doar câteva zile după ce prima reprezentativă a clacat în partida cu Franţa, scor 0-2.

"Este un rezultat dureros şi cred că nedrept, până la urmă. Golul pe care l-am primit în Anglia, dintr-un fault clar la Găman, şi-a spus cuvântul asupra calificării. La 1-1 în Anglia, eram calificaţi în acest moment. Eu cred că ne-am ridicat la valoarea adversarului, le-am pus probleme, ne-am creat situaţii de gol, dar nu am reuşit să le finalizăm. Băieţii au dat dovadă de un devotament ieşit din comun şi au depus un efort fantastic. Să joci la patru zile într-un asemenea ritm nu este uşor. Este adevărat că pe final de joc am căzut fizic, ne-am pierdut din luciditate şi ocaziile au întârziat să apară", a spus Emil Săndoi.

La rândul său, preşedintele FRF, Mircea Sandu a declarat: "Nu pot decât să-i felicit pe jucători, pentru că au luptat extraordinar şi aşa îmi doresc să se joace la toate echipele naţionale. Sunt trist, pentru că această generaţie merita o calificare. Am avut multe ocazii, nu am reuşit să materializăm şuturile de la distanţă, am avut nişte centrări, care numai dacă ar fi şters mingea cu capul, le-ar fi putut materializa, însă nu a fost aşa. Totuşi, nu pot să le reproşez nimic, pentru că au muncit, s-au luptat până la ultima picătură de energie".

România: 1. Lung - 2. Râpă (13. Chiricheş '62), 5. Găman, 3. Papp, 4. Bărboianu - 8. Gardoş, 6. Bicfalvi - 10. Torje, 11. Sburlea, 7. Hora (18.Gângioveanu '77) - 9. Alexe (14. Rusescu '73). Antrenor: Emil Săndoi.

Anglia: 1. Fielding - 2. Mancienne, 5. Smalling, 6. Jones, 3. Bertrand - 4. Muamba, 8. Henderson - 7. Cleverley, 10. Sturridge (12. Lansbury '62), 11. Rose (15. Cork '82) - 9. Welbeck (18. Delfouneso '90). Antrenor: Stuart Pierce.