Şcoala Gimnazială "Floare de Lotus" din Sânmartin devine Liceul Tehnologic Felix, iar din toamnă va avea o clasă de-a IX-a, cu specializarea Turism.

Iniţiativa înfiinţării liceului a avut-o primăria comunei, la apelul operatorilor economici din Sânmartin, care au spus că au nevoie de angajaţi pricepuţi în complexurile turistice.

"Va fi un liceu cu profil turistic, ca să răspundem necesităţilor din zonă. E nevoie de forţă de muncă bine pregătită", a declarat primarul Cristian Laza, joi, pentru BIHOREANUL.

Primăria va încheia parteneriate cu operatorii economici din Sânmartin, unde liceenii vor merge în practică, pentru ca la finalul celor 4 ani de studiu să fie cât mai bine pregătiţi pentru cerinţele angajatorilor.

Absolvenţii de gimnaziu se vor putea înscrie în recent înfiinţata clasă chiar din sesiunea de admitere din această vară. Din discuţiile purtate cu elevii de clasa a VIII-a din Sânmartin şi părinţii acestora, primarul Laza a aflat că există interes printre aceştia de a rămâne liceeni la şcoala din comună.

Din anul şcolar 2021-2022, Liceul Tehnologic Felix va urma să aibă două clase de-a IX-a.