Consilierii locali ai Oradiei au aprobat joi un proiect de realizare a unui nou parc în oraş, în zona Nufărul, pentru amenajarea căruia va expropia întreaga suprafaţă de 3.230 mp de teren. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 3 milioane de lei cu TVA.

Parcul va fi realizat în zona străzilor Grigore Moisil şi Ion Irimescu, în apropierea Liceului Teologic Penticostal Betel, pe un teren folosit acum ca o parcare improvizată de oamenii din zonă, acesta nefiind amenajat în acest sens. 

"Pe terenul respectiv, vegetaţia este crescută spontan şi haotic, având o stare necorespunzătoare din punct de vedere calitativ, şi nu există construcţii. Prin proiect se propune creşterea atractivităţii spaţiului studiat prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcţiuni de recreere şi odihnă, de socializare, cu spaţiu de joacă pentru copii şi activităţi dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal", se arată într-o informare trimisă de Primăria Oradea după şedinţa de joi. 

Valoarea totală a investiţiei este 3.194.324,49 lei, inclusiv TVA, finanţarea urmând să se facă din bugetul local, dacă nu se găsesc alte surse alternative. Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţie este de 4 luni.

Din suprafaţa totală de 3.230 mp de teren care vor fi expropiaţi, 853 mp aparţin Asociaţiei Acţiunea Felix, iar restul de 2.377 mp unei persoane fizice. 

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, proiectul ce cuprinde studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi coridorul de expropriere aferente lucrării de utilitate publică de interes local "Amenajare parc în zona Grigore Moisil şi Ion Irimescu din municipiul Oradea" a fost aprobat cu 24 de voturi "pentru", în timp ce un consilier a ales să nu-şi exprime votul. În schimb social-democratul Liviu Sabău Popa a spus în plen că "aplaudă proiectul". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!