PDL-istul Ionel Avrigeanu a acuzat vineri conducerea Consiliului Judeţean Bihor că nu este în stare să cheltuiască banii din buget. Potrivit spuselor sale, Guvernul a "subvenţionat" cu 230% sănătatea şi cultura din Bihor, dar şefii CJ ar fi reuşit să cheltuie doar 8% din banii primiţi pentru sănătate şi numai 0,8% din sumele pentru cultură.

"Nu este normal ca şeful judeţului să se plângă de lipsa banilor de la Guvern atâta timp cât conducerea judeţului nu a fost capabilă să utilizeze nici acele sume pe care le avea la discreţie. Mai avem puţin până la finele mandatului, iar lucrurile au rămas ca în prima zi de mandat", a spus Avrigeanu, pe marginea execuţiei bugetare pe primul semestru al anului 2011.

Vicepreşedintele Alexandru Kiss, cel care a condus şedinţa în absenţa vicepreşedintelui Dumitru Voloşeniuc (plecat în concediu), şi a preşedintelui Radu Ţîrle (care se află la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România), i-a atras atenţia lui Avrigeanu că Direcţia Economică a CJ nu se află în subordinea sa.

Mai mult, liderul consilierilor judeţeni UDMR, Szabo Odon, i-a replicat PDL-istului că banii despre care vorbea acesta nu au venit de la Guvern, ci de la Uniunea Europeană, fiind destinaţi finanţării unor proiecte europene, sumele nefiind nicidecum la dispoziţia Consiliului Judeţean, astfel încât nu pot fi folosite în alte scopuri.

Controversele au avut loc la şedinţa de vineri a CJ, când s-a dezbătut încheierea exerciţiului bugetar al instituţiei pe primul semestru al acestui an. În această perioadă, atât veniturile cât şi cheltuielile CJ Bihor au fost de 141,246 milioane lei.