Sâmbătă, în județul Bihor a fost doborât un nou record de temperatură. Este vorba tot despre orașul Săcueni, unde, în urmă cu trei săptămâni se înregistra cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor.

Potrivit hărții privind Temperatura aerului, valori maxime, de pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (harta integrală mai jos), pe 23 iulie, în Săcueni au fost măsurate 40.3 grade la umbră.

„La Săcuieni (județul Bihor), recordul de 39.8°C, stabilit în urmă cu 3 săptămâni (1 iulie), a fost depășit astăzi (sâmbătă - n.r.): 40.3°C. Cu alte cuvinte, cele mai calde 2 zile de iulie de la data înființării stației (1949), s-au înregistrat în anul curent”, se arată și pe pagina de Facebook a organizației Severe Weather România.

La fel ca pe 1 iulie, și sâmbătă județul Bihor s-a aflat sub avertizare de tip cod roșu de caniculă, meteorologii avertizând că urmau să se înregistreze „temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute”.

Cei de la Severe Weather mai arată și că 23 iulie 2022 a fost cea mai caldă zi de iulie din istoria măsurătorilor pentru 15 stații meteorologice.

„La stația meteo Câmpeni (județul Alba), maxima de 37.8°C înregistrată astăzi (sâmbătă - n.r.) reprezintă un record ABSOLUT: cea mai ridicată temperatură din istoria măsurătorilor la această stație - ultimii 85 de ani”, mai arată sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!