Pianistul orădean Thurzó Zoltán a făcut-o din nou: a doborât un nou record mondial, de data aceasta pentru recitalul de pian pe șoseaua asfaltată aflată la cea mai mare înălțime din lume, fiind vorba de Umling La Pass din India, la 5.798 metri.

Anunțul a fost făcut chiar de artist, joi, pe pagina lui de Facebook. „Pe 12 iunie 2024, am cântat nouă piese clasice de pian în munții Himalaya din India, între 9:58:15 și 10:39:40, ora locală. Am cântat la pian un total de 31 de minute și 40 de secunde pe culmea șoselei asfaltate aflate la cea mai mare altitudine din lume, Umling La Pass”, a scris Thurzó pe rețeaua de socializare.

Altitudinea la care s-a aflat a fost de 5.798,51 metri, motiv pentru care recitalul n-a fost ușor de ținut, deoarece temperaturile sunt reduse la asemenea înălțime.  

Pentru Thurzó, odată ce va fi omologat, acesta va fi al treilea record mondial doborât. El deține recordul pentru concertul de pian la cea mai mare altitudine, pe Muntele Everest la 5.325 m, și cel mai lung concert maraton din lume, de 130 de ore.

Pianistul este mânat în doborârea de recorduri din dorința lui de a amenaja în Oradea un Muzeu al Muzicii, unde să expună diverse obiecte colecționate de familia lui.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!