Veste bună pentru orădenii care sunt fanii mâncării produse de unul dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din lume, McDonald’s: la intersecţia Bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Lacul Roşu ar urma să se construiască un restaurant al acestui lanţ, de tip „drive in”.

Planul urbanistic zonal a fost publicat pe site-ul Primăriei Oradea, fiind supus dezbaterii publice până la data de 12 martie. Conform informaţiilor, pe un teren viran de 1.564 mp, aflat în proprietate privată şi acum folosit ca o parcare improvizată, ar urma să fie construit un restaurant cu un singur nivel (parter), în suprafaţă totală de 395 mp, care va fi un „spaţiu alimentativ public”, adică un McDonald’s Drive.

Viitorul local ar urma să aibă 19 locuri de parcare publice, dar şi spaţii verzi, alei carosabile şi pietonale. Totodată, restaurantul va avea şi o terasă. Accesul rutier se va realiza atât dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare, cât şi dinspre strada Lacul Roşu.

Harta McDonalds

Proiectul, asumat de arhitectul Daniel Tivadar, a fost comandat de firma SC Evolution Developers SRL, cu sediul în Sânmartin şi având trei asociaţi: românul Cristian Cazimir, respectiv nemţii Zander Daniel şi Thiele Marcel. Firma are ca obiect de activitate dezvoltarea proiectelor de construcţii.

Potrivit anunţului de pe site-ul oradea.ro, proiectul poate fi consultat de orădeni pe acest site sau la sediul Primăriei Oradea, marţi şi vineri, între orele 13 şi 15. Sesizările sau sugestiile se pot transmite prin e-mail, la adresa alina.cadar@oradea.ro, prin poştă sau direct în „piramida” din Primărie.

Lacul rosu