FC Bihor se prezintă bine în acest început de sezon. Astfel, sâmbătă, deşi a evoluat în deplasare în compania unei echipe ce a eliminat din Cupa României Poli Timişoara şi CSM Reşiţa, formația orădeană a reuşit să se impună clar, cu scorul de 2-0. 

Orădenii au evoluat la Lugoj, cu Phoenix Buziaş, o echipă incomodă, dar care nu a putut face mare lucru de această dată în faţa „roş-albaştrilor”. Partida, care a contat pentru etapa a II-a a Seriei 8-a din Liga a III-a, a fost dominată de elevii antrenorului Florin Farcaş, care au început în trombă şi, în primele 15 minute, şi-au creat deja trei ocazii mari.

La pauză s-a intrat totuşi cu scor egal, dar în repriza a doua, la doar trei minute de la reluare, Sergiu Jurj a deschis scorul, iar în minutul 60, Florin Chitaş a marcat pentru 2-0.

Primul gol a fost înscris de atacantul orădean, după un şut deviat a lui Chitaş. Mingea a ajuns la Segiu Jurj, care a şutat de la 12 metri şi a deschis scorul. Apoi, cea de-a doua reuşită a fost tot din acţiune: Florin Chitaş a marcat de această dată cu un şut de la marginea careului, în stânga portarului.

Pe lângă aceste reuşite, formaţia orădeană a mai avut şi alte ocazii bune, ratate însă de Sergiu Jurj de două ori, Răzvan Gunie, Florin Chitaş, Ionuţ Ban şi Marius Hosu.

De partea cealaltă, gazdele de la Phoenix Buziaş nu s-au remarcat cu vreun şut pe poartă, ci doar spre poartă.

„O victorie clară, o victorie muncită. Venim după o săptămână de trei jocuri cu intensitate mare, dar sunt bucuros pentru rezultat şi ţin să-i felicit pe băieţi, pentru că au depus un efort considerabil la jocul de astăzi. Din păcate, suprafața de joc nu a fost tocmai una pe care ne-am fi dorit să evoluăm, dar, una peste alta, suntem mulţumiţi că am abordat jocul aşa cum trebuia abordat, la victorie. Ne-am creat destule ocazii de a marca şi suntem bucuroşi că am câștigat”, a declarat, după partidă, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.


Phoenix Buziaş – FC Bihor Oradea 0-2 (0-0)

Au marcat: Sergiu Jurj (min. 48) şi Florin Chitaș (min. 60)
Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy, Cr. Mitre, Sg. Românu, B. Fertu (min. 80 C. Horcea), Cl. Pamfile, P. Nicolescu, A. Mada, D. Angheli (min. 30 Cr. Grancea, min. 80 P. Paleacu), C. Bădăuță (min. 80 A. Savu) şi A. Chistrugă. Antrenor: Cosmin Petruescu
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj (min. 84 T. Paublusztig), D. Stan, R. Farcaș, Al. Stoian – R. Gunie (min. 84 Al. Popa), Al. Sorian (min. 84 L. Ioviță) – I. Ban (min. 65 Fl. Drăgan), Fl. Chitaș, A. Chindlea – Sg. Jurj (min. 65 M. Hosu). Antrenor. Florin Farcaș
Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) – Bogdan Paul Pojar (Cluj-Napoca) și Claudiu Georgiu (Dej)

Rezultatele complete ale etapei a II-a din Seria a 8-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri

CSC Peciu Nou – Avântul Periam 4-1

Sâmbătă
CS Socodor – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0
Progresul Pecica – ACB Ineu 1-1 
Phoenix Buziaş – FC Bihor Oradea 0-2 
Şoimii Lipova – SSU Politehnica Timișoara 2-1

După această etapă, FC Bihor îşi păstrează prima poziţie a clasamentului, cu 6 puncte, urmând a evolua în etapa viitoare acasă, sâmbătă, 9 septembrie, cu Şoimii Lipova.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!