La mai puţin de o lună de la titlurile şi medaliile obţinute la Campionatul Naţional indoor de juniori, arcaşii bihoreni au recidivat prin performanţa lui Ovidiu Mihalaş – Lesei, la categoria arc tradiţional replică istorică. Sportivul, legitimat la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea, este noul deţinător al titlului de campion naţional indoor la categoria sa.

Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul tradiţional, care s-a desfăşurat în weekend la Bucureşti, a reunit pe linia de tragere aproape 70 de arcaşi din toată ţara. Meciurile din calificări s-au desfăşurat pe distanţa de 18 metri, câte 60 de săgeţi pe ţinta de 40 cm cu zece zone de scor. Sportivul "Redpoint" Oradea a reuşit să obţină cel mai bun scor în calificări, cu 389 de puncte. În meciurile eliminatorii şi finale, Ovidiu Mihalaş - Lesei a trecut cu uşurinţă de ceilalţi concurenţi, reuşind să-şi adjudece medalia de aur, titlul de campion naţional la categoria lui şi tricoul de campion. Pe locul doi s-a clasat sportivul Dan Rusu de la clubul "Aktiv" Bucureşti, iar pe locul trei Bogdan Bâzu de la C.S. "Atac" Roşiorii de Vede.

"Îmi place arcul tradiţional pentru că îţi conferă libertatea primară de a trage cu arcul, am senzaţia că simt ceea ce simţeau şi străbunii noştri atunci când trăgeau cu arcul, instinctul acela atavic. Sunt foarte bucuros că am reuşit să aduc titlul de campion naţional la Oradea!", a declarat Ovidiu Lesei.

Medalia de aur şi titlul de campion obţinute de arcaşul "Redpoint" reprezintă o bună performanţă, având în vedere că Ovidiu Lesei practică acest sport de numai un an. În ultimii ani, tirul cu arcul a devenit o prezenţă constantă în Oradea şi judeţul Bihor, cele patru cluburi autorizate fiind grupate în Asociaţia Judeţeană pe ramura de sport.