Bogdan "Bobe" Nicolescu este cel mai nou component al echipei de baschet masculin CSM U Oradea. Tânărul jucător a semnat un contract pe trei sezoane cu formaţia bihoreană, fiind considerat un sportiv de mare perspectivă şi care poate reprezenta viitorul echipei roş-albastre. Conform site-ului clubului orădean, "prin această legitimare CSM-U Oradea se gândeşte atât la prezent, cât şi la viitor".

Născut pe 3 ianuarie 1997, Bogdan Nicolescu este originar din Bucureşti, măsoară 1.96 metri şi evoluează pe post de extremă. El este component al echipei naţionale U18 şi face parte din aceeaşi generaţie cu sportivi legitimaţi în Spania, la Unicaja Malaga şi Real Madrid, precum Rareş Uţă, Emanuel Câţe sau Bogdan Popa.

În pofida vârstei fragede, noul jucător al CSM-ului are destule lucruri de pus în CV. El a participat, alături de echipa naţională a României la trei concursuri de anvergură. Este vorba despre: Campionatul European U16 masculin – ediţia 2013, unde a avut medii statistice de 4.8 puncte, 3.5 recuperări şi 0.9 pase decisive, Campionatul European U18 masculin – ediţia 2014, unde a avut 6.1 puncte, 4.4 recuperări şi 1.7 pase decisive şi Campionatul Mondial 3×3 U18 masculin – ediţia 2015, unde a avut o contribuţie consistentă la calificarea echipei României în sferturile de finală ale competiţiei.

În sezonul competiţional 2014-2015, "Bobe" Nicolescu a jucat atât la nivelul Ligii I, alături de Ştiinţa Bucureşti, echipă cu care s-a calificat la turneul final de promovare în Liga Naţională, respectiv la categoria U18, alături de VIPO Bucureşti, formaţie cu care s-a calificat la turneul final.

La turneul final de promovare în Liga Naţională, Bogdan a avut medii statistice de 8.3 puncte, 4.6 recuperări şi 2.3 pase decisive pentru 12.0 la eficienţă în 20 minute pe meci. Echipa lui s-a clasat pe locul al 3-lea la turneul final.

În cadrul turneului final U18, noul sportiv al CSM-ului a avut 28.6 puncte, 13.8 recuperări, 1.4 pase decisive şi 6.8 intercepţii pentru 35.6 la eficienţă în 34.4 minute pe meci. Nicolescu a avut patru double-double-uri în cinci partide şi a izbutit cea mai strălucitoare prestaţie individuală într-un meci de la turneul final. El a avut 52 puncte, 25 recuperări şi 9 intercepţii pentru 70 la eficienţă în victoria cu CSŞ Târgu-Jiu. Echipa lui Bobe a ocupat locul 4 la acest turneu final al categoriei U18 masculin.

Conform conducerii clubului orădean, Bobe Nicolescu se va pregăti alături de prima echipă a CSM-ului şi va fi la dispoziţia antrenorului Cristian Achim inclusiv la meciurile din Liga Naţională. Totodată, el va evolua pentru echipa satelit a roş-albaştrilor, angrenată în Liga I (Divizia B).