Unul din elevii orădeni premianţi la olimpiadele naţionale, despre care BIHOREANUL a scris că a fost "sărit" de Primărie la festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite, la fel ca şi alţi tineri orădeni, în timp ce unii dintre cei premiaţi nu s-au numărat printre fruntaşii olimpiadelor şcolare, a reacţionat la gestul edililor.

Într-o scrisoare remisă ziarului, Tontea Natanael Pavel (de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr), care luase locul 1 la Olimpiada Naţională de Germană, participând şi la cea de Istorie, a ţinut să le bată obrazul edililor încă o dată.

"Această situaţie s-a ivit din cauza unor economii făcute de Primărie chiar în domeniul educaţiei, adică exact acolo unde nu trebuia", spune Natanael, cu referire la discriminarea făcută olimpicilor.

Ca să-şi demonstreze spusele, tânărul arată cum olimpicii craioveni au primit de la Primărie nu câte 600 de lei, ci o excursie de 6 zile în Croaţia plus câte 1.000 de lei.

"Adică au cheltuit "numai" peste 2.500 de lei pentru fiecare olimpic! Da, pare de necrezut, domnule Mureşan (n.r. Ovidiu Mureşan, viceprimarul Oradiei), când urmează importantul an electoral 2014, să cheltuie atâţia bani cu nişte amărâţi de olimpici", scrie liceanul.

Considerând că olimpicii orădeni au fost trataţi "josnic", tânărul a ţinut să precizeze că nici măcar nu valoarea premiului conta, ci corectitudinea. S-a ales însă cu o învăţătură din toată povestea: deşi cocheta cu ideea de a se face politician, s-a lecuit.

În urmă cu două săptămâni, BIHOREANUL a arătat cum, pentru a face economii la bugetul local, Primăria a ales să premieze, la finele anului trecut, fix 29 de elevi orădeni cu rezultate bune la învăţătură, deşi Inspectoratul Şcolar realizase o listă cu 54 de astfel de elevi.

În acest fel, au rămas nepremiaţi 12 olimpici orădeni, în timp ce unii elevi au fost recompensaţi fără să fi obţinut premii fruntaşe la etapele naţionale ale olimpiadelor.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"V-aţi bătut joc! La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii"

"Harababură totală: Eleva premiată de Primărie pentru absenţa de la Olimpiada de latină a participat, de fapt, la cea de engleză"