Orădeanul Iulian Almăjan a cucerit medalia de aur, sâmbătă, în limitele categoriei 90 kg - M3, la Openul Ungariei de judo veterani.

A 23-a ediţie a Internaţionalelor Ungariei a reunit, în Sala Olimpică din Gyor, 175 de judoka "mereu tineri" din 12 ţări europene: Anglia, Austria, Cehia, Croaţia, Franţa, Germania, Italia, România, Spania, Slovacia şi, bineînţeles, Ungaria.

Salutul de bun venit a fost rostit de chiar directorul Comisiei de Veterani din cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo - germanul Denis Weisser.

Almăjan şi-a câştigat toate cele trei meciuri şi a urcat pe prima treaptă a podiumului, trecându-şi astfel în cont a doua medalie de aur la Openul Ungariei, după cea câştigată în urmă cu trei ani, la ultima ediţia de dinaintea pandemiei.

Delegaţia orădeană a fost completată de Tudor Moţiu (66 kg) - M2, care a urcat pe treapta a III-a a podiumului, şi de Toth Ştefan-Robert, care s-a clasat pe locul V al categoriei 81 kg - M2.

De pregătirea judokanilor orădeni veterani se ocupă, prin rotaţie, sensei Alexandru Chirilă, fondator al AS Phoenix, precum şi sensei Aurel Pleş şi Petras Laszlo de la AS Master Judo Club Tora Oradea. În plus, de o jumătate de an ajută, pe partea tehnică, la antrenamente, şi sensei Florian Lascău, fost campion mondial de judo seniori şi actual director al Comisiei de Arbitri din cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo.

Principala competiţie vizată de judoka orădeni în acest an este Campionatul Mondial programat la Cracovia (Polonia) în perioada 7 - 11 septembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!