În premieră, un reprezentant al Universităţii din Oradea a fost ales preşedintele celei mai mari organizaţii studenţeşti din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti. Marius Deaconu a fost votat în unanimitate ca lider al ANOSR şi are un mandat de un an.

Alegerile au avut loc marţi seară, la Cluj. "Este pentru prima dată când reprezentanţii asociaţiilor votează în unanimitate şi este pentru prima dată când un orădean este ales preşedinte ANOSR", a declarat Marius Deaconu, miercuri, pentru BIHOREANUL.

În următorul an, Marius şi-a propus să continue campaniile ANOSR deja începute, dar mai ales să ceară guvernanţilor condiţii mai bune în cămine, întrucât în multe universităţi studenţii stau înghesuiţi în camere insalubre. "Vom veni şi cu propuneri privind reformarea sistemului de formare a cadrelor didactice", a promis noul preşedinte al ANOSR.

Masterand la Facultatea de Istorie, Deaconu a fost şi membru în Senatul Universităţii din Oradea şi preşedintele celei mai vechi asociaţii studenţeşti din Oradea, Asociaţia Gheorghe Şincai.

De altfel, doi foşti prorectori ai Universităţii l-au felicitat şi l-au lăudat pe tânăr, pe Facebook. "Omul potrivit la locul potrivit", a scris ex-prorectorul Sorin Şipoş. La rândul ei, Simona Trip, fost prorector responsabil de activitatea studenţilor, a scris că este bucuroasă că l-a văzut pe Deaconu formându-se şi ajungând lider al studenţilor din toată ţara.

Alegerile de marţi seară au mai pus un orădean în conducerea ANOSR. Horia Oniţa, fost preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, în prezent student în Bucureşti, a fost ales vicepreşedinte.