Orădeanul Alexandru Hora, în vârstă de 39 de ani, a trecut de preselecţiile emisiunii Masterchef de la Pro TV după ce, în ediţia transmisă marţi seara, le-a gătit exigenţilor juraţi piept de pui umplut cu brânză de capră, cu crustă de migdale şi cu muguri de pin, farfuria fiind completată cu sos de cafea.

Acoperit cu tatuaje, Alexandru a recunoscut că este totuşi un tip sensibil. "Sunt o fire sensibilă, chiar dacă sunt plin de tatuaje", a spus orădeanul, care a recunoscut că a fost nevoit să înveţe să gătească de la vârsta de 17 ani.

Alexandru Hora a fost lăudat de fiecare dintre bucătarii profesionişti, Cătălin Scărlătescu spunându-i că a gătit "foarte aproape de fabulos". Cu farfuria pregătită, Alexandru a primit trei "da" şi implicit şorţul de concurent la Masterchef.

În aceeaşi ediţie, concurenţii care au trecut de preselecţii au avut de curăţat câte un peşte şi de trecut "proba cartofului". Atât Alexandru Hora cât şi Vlad Mureşan, somelierul restaurantului Graf, au trecut cu bine de aceste încercări şi îşi continuă parcursul în emisiune.