Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a început o anchetă, după ce un orădean a reclamat că a cumpărat carne cu viermi de la hipermarketul Kaufland.

"Consumatorul a sunat aseară la noi (n.r. marţi seară), susţinând că a cumpărat carne cu viermi. În dimineaţa aceasta s-a prezentat la sediul nostru, să reclame în scris, şi am observat că în interiorul cotletului de porc era multă grăsime, mai exact era un abces de grăsime, ca un fel de chist, care se poate face din cauza unei lovituri sau înţepături la animal. Nu a fost vorba de viermi, ci e un viciu ascuns, pentru că producătorul şi nici comerciantul, care nu are drept de tranşare, nu aveau cum să îl observe", a declarat miercuri Traian Bejan, şeful CJPC Bihor.

Acesta a precizat că în cursul dimineţii de miercuri o echipă formată din doi comisari a făcut un control la hipermarketul amintit. "S-au verificat, între altele, documentele de provenienţă, condiţiile de depozitare, şi nu am găsit deficienţe", a punctat Bejan.

Şeful CJPC Bihor a declarat că s-au luat, pentru analize, probe din cotlet şi din grăsimea de pe acesta, pe care le-a depus la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, urmând ca zilele viitoare la CJPC să sosească şi rezultatele.

Orădeanul care a acuzat prezenţa viermilor în cotlet a cumpărat carnea marţi seară, din hipermarketul Kaufland, inaugurat săptămâna trecută, pe Şoseaua Borşului, văzând că era la promoţie, doar 9 lei pe kilogram. El susţine că atunci când a ajus acasă a vrut să pregătească masa şi a găsit viermi în ea.

Potrivit CJPC, el a returnat întreaga cantitate de carne achiziţionată, iar operatorul economic i-a restituit contravaloarea acesteia. "Acţiunea de control va fi finalizată după ce vom intra în posesia rezultatelor analizelor de laborator", se arată într-un comunicat al CJPC.