Coordonatorul zonal Ştei al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, Mircea Dan Petrescu, a declarat vineri seară pentru BIHOREANUL că accidentul s-a petrecut în cursul după amiezii, la Vârtop, pe raza judeţului Bihor.

"Un şofer încerca să repare autocarul cu care nişte copii, aproximativ 40 la număr, care erau în excursie, trebuiau să plece către Oradea. Având o problemă la o roată, acesta a mutat cricul pe partea dreaptă a drumului, în zona unde nu este carosabil, pe o porţiune îngheţată, pe doi butuci. S-a băgat dedesubt pe partea carosabilă, a alunecat cricul, iar partea din faţă a căzut peste el", a declarat Petrescu.

În mai puţin de un minut, doi şoferi care erau în zonă au reuşit să monteze din nou cricul şi l-au scos pe băiat de sub maşină. "Noi, cei de la Salvamont, am fost anunţaţi imediat, iar când am sosit, după aproximativ 4 minute, am constatat că e în stop cardio respirator şi am început manevrele de resuscitare, timp de 30-35 de minute, până au sosit ambulanţa din Ştei, cu medic, şi echipajul SMURD", a mai precizat Petrescu.

În ciuda eforturilor medicilor, care au mai continuat resuscitările timp de 45 de minute, şoferul nu a mai putut fi salvat.

Suse medicale au decalarat vineri seară pentru BIHOREANUL că şoferul autocarului se numeşte Ionuţ Mureşan, era un orădean de 24 de ani şi, din primele informaţii, ar fi decedat din cauza rănilor extrem de grave suferite la cap. Mama băiatului este în stare de şoc şi i s-a făcut rău în momentul în care a aflat vestea.

În momentul producerii accidentului, copiii, elevi la o şcoală din Oradea care se aflau în excursie la săniuş, nu se aflau în autocar.

Pentru că autocarul a fost indisponibilizat pentru cercetări, după aproximativ două ore, un alt autovehicul al firmei care asigura transportul a preluat copiii şi i-a adus spre Oradea.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţişti care au început o anchetă. "A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, existând posibilitatea să fie un accident de muncă", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.