La numai 16 ani, orădeanul Ovidiu Lazăr s-a calificat în finala celei de-a 40-a ediţii a Festivalului de la Mamaia. Solistul grupului Vivere, condus de Valeria Mişcuţia, a cântat în semifinalele de vineri seara piesa "Cât de frumoasă eşti", compusă de Andrei Tudor, pe versuri de Andreea Andrei.

Ovidiu Lazăr, elev la Liceul Teologic Greco-Catolic, va cânta în finala secţiunii de interpretare piesa "Oameni", compusă de Marius Ţeicu, întrecându-se cu alţi 14 concurenţi din toată ţara. Finala festivalului va începe de la ora 21 şi va fi transmisă în direct de postul Naţional TV.

Până când a împlinit 16 ani, orădeanul a concurat fie ca solist fie împreună cu grupul Vivere la numeroase festivaluri pentru copii. Acum, însă, după festivalul de la Mamaia, Ovidiu va participa şi la Festivalul "Dan Spătaru".

Printre premiile câştigate de solist se numără şi trofeul concursului Mamaia Copiilor şi trofeul festivalului Delfinul de Aur, ambele în 2007, an în care s-a clasat pe locul al doilea atât la Cerbul de Aur Junior cât şi la Eurovision Junior. Anul trecut, Ovidiu obţinut locul I la Festivalul "Trixie" din Bulgaria, dar s-a clasat pe prima poziţie şi la Global Education Festival din San Remo, de data aceasta, însă, împreună cu grupul Vivere.