Graba de neînţeles sau poate tupeul l-a făcut pe un orădean de circa 30 de ani care conducea luni, la ora prânzului, un Volkswagen dinspre strada Ciheiului, să încerce să intre pe şoseaua de centură fără să se asigure, ignorând şi prevederile Codului Rutier, şi semnificaţia indicatorului Cedează Trecerea, şi condiţiile meteo nefavorabile, cu vizibilitate redusă.

Potrivit chiar spuselor sale, dar şi ale ocupanţilor maşinii pe care acesta a lovit-o, tânărul nu a încetinit viteza şi a lovit în partea laterală dreapta o autoutilitară Mercedes înmatriculată în Botoşani, precum şi semiremorca tractată de aceasta, pe care se afla o barcă cu motor.

Ambele vehicule s-au ales cu avarii importante, cel mai şifonat fiind Volkswagenul, rămas cu partea faţă distrusă integral, în timp ce duba are caroseria deformată în jumătatea laterală dreapta, iar semiremorca două roţi deformate.

Din fericire, deşi la ora producerii accidentului (circa 12.30) traficul în zonă era aglomerat, în coliziune nu au fost antrenate şi alte maşini, iar bărbaţii aflaţi în cele două vehicule au scăpat teferi, fără măcar o zgârietură.