Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi propun trimiterea în judecată pentru înşelăciune şi fals a unui orădean în vârstă de 52 de ani care a vândut trei apartamente fără ştirea angajatorilor săi şi şi-a însuşit banii, circa 130.000 de euro.

Acuzaţiile care i se aduc bărbatului sunt înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2013 - 2017, în mod repetat, ar fi indus în eroare asociaţii şi administratorii unei societăţi comerciale orădene, cu privire la vânzarea a trei apartamente din patrimoniul societăţii deţinute de aceştia", au transmis, marţi, reprezentanţii IPJ Bihor.

Cum anume a reuşit? "În calitate de împuternicit printr-o procură specială de către cei doi administratori ai respectivei societăţi, pentru a-i reprezenta pe aceştia în efectuarea tuturor demersurilor necesare valorificării a 13 apartamente deţinute de societate într-un complex rezidenţial din municipiul Oradea, profitând de încrederea oferită, ar fi vândut trei apartamente, fără a le comunica acest lucru celor doi asociaţi şi administratori, iar banii obţinuţi în urma vânzării acestor apartamente şi i-ar fi însuşit şi i-ar fi folosit în interes personal", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Valoarea totală a prejudiciului s-a ridicat la 638.634 lei. Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a orădeanului.