Un orădean în vârstă de 36 de ani care era dat în urmărire internaţională din aprilie 2009 a fost reţinut luni seară de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Borş.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, bărbatul aflat ca pasager într-o maşină Citroen s-a legitimat cu o carte de identitate care a fost eliberată pe un alt nume. "Poliţistul de frontieră care efectua controlul a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, motiv pentru care a trecut la verificări suplimentare. S-a constatat faptul că actul este un fals realizat prin înlocuirea fotografiei şi a datelor de identitate", se precizează într-un comunicat trimis marţi de IJPF.

Încă din 2004, pe numele orădeanului a fost emis un mandat de executare a unei pedepse de cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul fusese condamnat la şase ani de închisoare, dar s-a sustras pedepsei. Astfel a fost dat iniţial în urmărire naţională, iar din 2009 în urmărire internaţională.

IJPF a mai precizat că bărbatului i-au fost intocmite actele premergatoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Urmăritul a fost predat unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. "Bărbatul se află în arestul IPJ şi urmează să fie depus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepesei", a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.