Primarul oraşului, Bill Bunten, în vârstă de 79 de ani, consideră că tinerii oraşului din Kansas trebuie să beneficieze de un internet rapid. Astfel, pe tot parcursul lunii martie, oraşul Topeka se va numi "Google, Kansas, capitala mondială a fibrei optice". Pe site-ul oraşului, utilizatorii sunt întâmpinaţi cu mesajul "Oraşul Google", scris cu caracterele şi culorile logo-ului motorului de căutare.

Iniţiativa vine după ce mai multe oraşe americane se bat pentru un loc în programul "Fibră pentru Comunităţi" al Google. Gigantul de internet a anunţat că va instala conexiuni la internet în unele locaţii, cu viteze de 100 de ori mai mari decât oriunde, de peste un gigabit pe secundă.

Oraşele au timp până pe 26 martie să îşi manifeste interesul pentru program. Google aprecia că vitezele la internet în SUA au rămas în urma standardului global şi doreşte să instaleze nou cablu broadband.

Compania de Internet va alege "un număr redus de zone pentru a participa la experienţă", dar e clar că Topeka vrea să fie una dintre ele.