Cele 2.500 de persoane așezate pe scaune și alți curioșii adunați pe margine s-au bucurat de Concertul „Pop Simfonic la Catedrală” care a avut loc duminică seara în Piața Unirii, când pe scenă au urcat Paula Seling, Nick Casciaro, Florin Estefan - bariton, Alexandra Anușcă - soprană, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Pantea, Timea Borbíró – flaut, Orchestra Filarmonicii Oradea și Corul de copii Enjoy Music, iar dirijorul Andrei Tudor a semnat și aranjamentul, a cântat la pian și i-a încurajat pe spectatori să participe.

Iar publicul a ascultat, a aplaudat și chiar cântat alături de artiști melodii cunoscute, cum ar fi Nădejdea mea, Dernière danse, Penny Whistle Jig, Oameni, L’appuntamento, Eternitate, I Could Have Danced All Night, Hallelujah sau, la sfârșit, Oh, Happy Day, când orădenii au pornit luminițele pe telefoane creând o atmosferă demnă de mari concerte.

„Publicul a fost fantastic, orchestra a rezonat atât de frumos cu toți soliștii și au transmis o punte fabuloasă de Lumină între scenă și public... Îmi place totul. În primul și primul rând, felul de a fi al oamenilor. Pentru că oamenii de aici sunt extrem de civilizați, de educați și de bun-simț, iată că au făcut ca orașul Oradea să fie unul dintre cele mai frumoase orașe europene, prin felul în care arhitectura este pusă în valoare, prin curățenie, organizare, este un oraș extraordinar de frumos și foarte vestic”, a spus după concert Paula Seling, într-un interviu pentru Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Există o energie aparte aici și mi se pare că oamenii sunt deschiși către lucrurile frumoase. Îmi place Oradea pentru oamenii minunați pe care i-am găsit aici”, a spus dirijorul și compozitorul Andrei Tudor în același interviu.

I-a completat Nick Casciaro, spunând că Oradea este „Un oraș de o frumusețe dezarmantă. M-am simțit minunat, m-am simțit ca și cum aș fi de-al locului”. Artistul a cântat pentru prima oară în limba română „Eternitate”, de George Grigoriu.

Concertul s-a încheiat în lumini de telefoane, aplauze în picioare și multă bună dispoziție.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Greco-Catolică Oradea, alături de Filarmonica de Stat și Visit Oradea, în cadrul proiectului estival Initio 2023. Urmează în 25 august „Tango Simfonic cu Analia Selis”, la Cetate, și în 1 septembrie, „Innamorato di te”, în Piața Ferdinand.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!