Revista americană Forbes a alcătuit un top al celor mai idilice locuri din Europa, iar pe listă, chiar în Top 10, se regăseşte şi un frumos oraş din România, scrie Rtv.net.

Este vorba despre Sibiu, care, în viziunea americanilor de la Forbes, este al optulea cel mai idilic oraş de pe Bătrânul Continent. Oraşul din România a depăşit chiar şi Roma.

Cei de la Forbes scriu că în Sibiu străzile pietruite şi clădirile în culori pastelate îţi iau ochii. "Micul oraş din România, cu doar 160.000 de locuitori, se află în inima Transilvaniei, regiune cunoscută peentru legenda contelui Dracula, pentru frumuseţea Carpaţilor şi pentru cultura istorică bogată", scrie Forbes, adăugând că aici apartamentele sunt cotate la puţin sub 50.000 de euro.

Pe primul loc în top este Gaiole in Chianti, din Italia, municipiu pitoresc, liniştit, cu doar câteva mii de locuitori, şi care anual găzduieşte Festivalul Vinului. Pe locul doi se află Saint-Remy-de-Provence, din Franţa, iar pe trei a fost plasată Copenhaga (Danemarca).