Un oraș din România apare în noul ghid cu destinațiile de top din lume care merită vizitate în 2025, întocmit anual de prestigioasa revistă National Geographic. Printre altele, sunt recomandate locuri ca Guadalajara, Barbados, Arhipelagul Stockholm și Los Angeles.

Locul din țara noastră inclus în „Best of the World 2025” este orașul Brașov, dar se face referire în descrierea destinației și la Via Transilvanica.

„Orașul medieval Brașov este poarta de acces către regiunea Transilvania, un ținut al pădurilor străvechi, satelor rustice și vârfurilor Carpaților.​​ Iar cu noul său aeroport, ținutul lui Dracula devine mai accesibil. Explorează regiunea de-a lungul traseului Via Transilvanica, un traseu de drumeție finalizat în 2022, care se întinde pe 1.400 km, de la granița cu Ucraina până la Dunăre”, se arată pe site-ul National Geographic, unde se menționează că traseul trece și prin cătune săsești și prin Sighișoara, sit UNESCO. 

În ghid au mai fost incluse mănăstirile cenobitice din Italia, care datează din Evul Mediu, ori orașul irlandez Cork.

Libertatea.ro notează că în „Best of the World 2025” există și câteva destinații care sunt incluse frecvent în ghid, cum e cazul orașelor Bangkok și Los Angeles.

Lista completă a destinațiilor alese de jurnaliștii National Geographic a fost publicată pe site-ul oficial al revistei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!